Uncategorized

Äitiys on parempaa vuonna 2016

 

Olen tehnyt empiiristä tutkimusta siitä, miten pikkuvauvan äitinä oleminen vuonna 2016 eroaa vuodesta 2010. Tutkimukseni perusteella pikkuvauvan äitinä on mukavampaa vuonna 2016.

fullsizerender-2
Peltorit ovat olennainen osa vuoden 2016 vauvavuoden makuuhuonetta.

#1

Vauvavuosi 2010

Raskausaikana bussipysäkillä sauhuaa tupakka lähes joka aamu. Tekee mieli huutaa sauhuttelijoille, että he myrkyttävät minut ja syntymättömän lapseni. Tyydyn mulkoilemaan paheksuvasti ja siirtymään kauemmas.

Vauvavuosi 2016

Raskausaikana bussipysäkillä sauhuaa tasan yhden kerran, sillä suomalaisten tupakointi on vähentynyt selvästi. Pyydän sauhuttelijaa tumppaamaan tupakkansa, jotta hän ei myrkytä minua ja syntymätöntä lastani.

 

#2

Vauvavuosi 2010

Vauva syntyy ja huomaan tarvitsevani vertaistukea. Googlaan satoja tunteja ja päädyn läppärilläni erilaisille kestovaippayhdistysten, imetysyhdistysten, kiintymyysvanhemmuusyhdistysten ja kiintymättömyysvanhemmuusyhdistysten vaikeaselkoisille nettisivuille, joille pitää useimmiten rekisteröityä. Kun vauvanvaatteet jäävät pieneksi, yritän kaupitella niitä kirpputoreilla ja huuto.netissä huonolla menestyksellä.

Vauvavuosi 2016

Vauva syntyy ja vaikka luulen jo tietäväni kaiken, tarvitsen taas vertaistukea. Liityn pariin Facebook-ryhmään, soitan muutaman Skype-puhelun ja vertaistuki on puhelimessani koko ajan. Kun vauvanvaatteet jäävät pieniksi, laitan viestin paikalliseen FB-kierrätysryhmään ja tunnin kuluttua olen myynyt ne parin korttelin päässä asuvalle naapurille.

#3

Vauvavuosi 2010

Vauvan kanssa aika käy välillä pitkäksi, sillä vauva syö pitkään, kieltäytyy syömästä, nukkuu paljon, nukahtelee syliin tai ei nukahtele mihinkään. Silti tuntuu, etten ehdi harrastaa mitään, lukea uutisia, seurata sosiaalista mediaa tai katsoa telkkaria. Illalla, kun odotan, että vauva nukahtaa, istun pimeässä huoneessa, lasken minuutteja ja kiroilen hiljaa.

Vauvavuosi 2016

Vauvan kanssa aika käy välillä pitkäksi, sillä tämäkin vauva syö pitkään, kieltäytyy syömästä, nukkuu paljon, nukahtelee syliin tai ei nukahtele mihinkään. Aika käy itse asiassa aiempaa pidemmäksi, sillä vauvan hoitaminen on jo tuttua puuhaa.
Ehdin silti halutessani joogatunnille, treenaamaan vatsalihaksia, lukemaan uutisia, seuraamaan sosiaalista mediaa, katsomaan telkkaria ja pelaamaan virtuaalipelejä, koska kännykästäni löytyvät muun muassa Yogaia, MamaTummy, muutama uutissovellus, Facebook, Instagram ja Twitter, Netflix, Yle Areena ja Pokémon Go.
Toisin sanoen, samaan aikaan kun odotan illalla, että vauva nukahtaa, luen uutisia, katson telkkaria ja nappaan pari pokémonia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s